6 września 2013

Flądra po mojemu:)

W ten sposób robię większość ryb morskich, czasami panierując tylko w mące



Składniki:

4 szt flądry
1/2 kg cebuli
1 łyżka octu
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
jajko, mąka i bułka tarta do panierowania

Cebulę kroję w piórka, dodaję z cukier i ocet-  dokładnie mieszam i odstawiam na 15 minut.



Flądrę  myję- szczególnie dokładnie okolice głowy, posypuję dość mocno solą i pieprzem.
Rybę i cebulę układam warstwami, tak by cebula była na górze i odstawiam do lodówki na minimum 2 godziny.
Po tym czasie flądrę wyjmuję z cebuli, osuszam i panieruję w mące, jajku i bułce tartej.
Smażę na małym ogniu do zrumienienia panierki.
Cebuli nie wyrzucam tylko rumienie na bardzo mocno rozgrzanym oleju.

Smacznego!!
Pozdrawiam bardzo cieplutko obserwujących i zaglądających na bloga :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)