Prosty przepis na tradycyjne bitki to sposób na udany obiad
Składniki:
4 kotlety schabowe
3 łyżki musztardy np. piwnej
duża cebula
sól,pieprz
liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
serek topiony
mąka
olej
Każdy kawałek mięsa lekko rozbijam, solę i oprószam pieprzem,
Następnie panieruję w mące i smażę na gorącym oleju.
Na ten sam olej wsypuję łyżkę mąki i lekko ją rumienię.
Cebulę i serek topiony kroję w drobną kostkę i dodaję do mięsa wraz z przyprawami i musztardą.
Podlewam ok 1/2 litra wody i duszę do miękkości.
Sos można przetrzeć przez sito- będzie pysznie aksamitny.
Tym razem podałam je z kluskami scykanymi z mąki żytniej, przepis na nie będzie osobno
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)