A to jest mój sposób :
Składniki:
3 filety rybne
sól,
pieprz cytrynowy lub przyprawa do ryb
Panierka:
mąka
1 jajko
garść bułki tartej
garść sezamu
2 garście płatków kukurydzianych
Filety rozmrażam ( najlepiej wyciągnąć je już na noc i zostawić na dużym sicie lub durszlaku) i dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym.
Każdy filet kroję na 6 kawałków, solę i posypuję pieprzem cytrynowym lub przyprawą do ryb
Proporcję panierki można zmieniać w/g upodobania
Płatki kukurydziane rozdrabniam, ale nie za drobno i nie za dokładnie
Mieszam z bułką tartą i sezamem.
Panieruje tradycyjnie w mące, rozbełtanym jajku i płatkach kukurydzianych z dodatkiem sezamy i bułki tartej.
Smażę na głębokim gorącym oleju
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)