17 sierpnia 2013

Lekka brzoskwiniowa panna cotta z musem malinowym

 Lekki  i dietetyczna panna cotta  z nutą brzoskwiń i malin

Składniki:
1/2 szklanki syropu z brzoskwiń w puszce
duży jogurt grecki ok 440g
3 łyżeczki żelatyny do deserów
300g malin

Syrop podgrzewam ale nie zagotowuję.
Dodaję żelatynę i dokładnie  mieszam do rozpuszczenia.
Odstawiam do wystudzenia.
Jogurt przekładam do naczynia i cienkim strumieniem wlewam syrop z żelatyną
Przelewam do pucharków i wkładam do lodówki na minimum godzinę.
Podaję z musem malinowym- maliny przecieramy przez sito- jeżeli lubicie słodkie desery można dodać 1 łyżkę cukru
Z tej porcji wychodzą 4 takie deserki
Smacznego!!

1 komentarz:

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)