Składniki:
1 kg skrzydełek
Marynata:
1/4 szklanki oleju
1 łyżka miodu
1 łyżka ciepłej wody
1 łyżeczka papryki czerwonej
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżeczka sosu sojowego
1/2 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczka pieprzu cytrynowego
Skrzydełka myję, porcjuję i osuszam.
Marynata:
Miód mieszam z
łyżką ciepłej wody dodaje najpierw olej, sos sojowy lub
maggi.
Następnie dodaję przyprawy i mieszam na jednolitą masę.
Odstawiam do lodówki na minimum 2 godziny.
Po tym czasie
opiekam na rozgrzanym oleju, podlewam pozostałą marynatą i 1/2 szklanki wody, duszę przez 15 minut.
Skrzydełka można też grillować.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)