31 lipca 2013

Sałatka z zupek chińskich z brokułem i kalafiorem

Może nie najzdrowsza ale pyszna i jeżeli w domu macie sałaciaży jak ja to radzę zrobić podwójną porcję



Składniki:

1 zupka "ser w ziołach"
200g brokuła i kalafiora
1/2 kolby kukurydzy lub 3 łyżki gotowej
2 łyżki majonezu
pieprz


Makaron rozkruszam i zalewam połową wody podaną na opakowaniu.
Brokuła wkładam na wrzącą osolona wodę i gotuję 8 minut.
Osobno gotuję kalafior przez  12 minut, a kukurydzę przez 15 minut.
Potem  dokładnie odcedzam z wody.
Delikatnie łączę z makaronem dodaję 2 łyżki majonezu. i pieprz do smaku.
Można ew jeszcze posolić ale ostrożnie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)