3 lipca 2013

Pasta z wątróbki drobiowej



Przepis na ta pastę znalazłam  kilka lat temu w broszurce  "Przyślij Przepis"
Co prawda moje dziewczyny nie jedzą podrobów, wyglądem pasta też nie grzeszy ale my też coś musimy jeść, a bardzo nam smakuje.

Przysmak z wątróbki

30 dag wątróbki drobiowej
mała cebula
łyżka gęstej śmietany
łyżka pokrojonej natki pietruszki
sól, pieprz,
kilka kropli maggi w płynie lub kilka liści lubczyku

Wątróbkę myjemy i obieramy z błon i obsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, podlewamy 3 łyżkami wody i dusimy ok. 10min.
Całość studzimy a następnie mielimy.
Wywar zachowujemy.
Do zmielonej dodajemy wywar, łyżkę śmietany, zieloną pietruszkę, przyprawiamy i dokładnie mieszamy- można mikserem.
Pastę najlepiej przygotować min godzine przed podaniem i schłodzić.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)