23 czerwca 2013

Deser TRZY KOLORY czerwony





Tytuł zaczerpnięty z kultowego filmu w reż Krzysztofa Kieślowskiego.
Główną rolę odgrywają truskawki, ale smak i kolor może sie zmieniać zależnie od sezonu.
Potrzebne nam będą 

70 dag truskawek
1 galaretka agrestowa
0,25 l śmietani kremówki.

I warstwa
Galaretkę rozpuszczamy w/g opakowania- pozostawiamy do stężenia.
II warstwa
Tryskawki miksujemy na mus.
III warstwa
Śmietana kremówka 250ml 


Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru.
Cukier nie jest konieczny i zależy tylko od indywidualnego smaku
Z tej porcji wyszło mi 9 takich pucharków
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)