Czas komunijny i urodzinowy mam za sobą ;)
dlatego dzisiaj prosta sałatka.
Prosta i szybka w przygotowaniu, ale najlepsza po leżakowaniu w lodówce, wtedy dopiero smaki się przenikają
Polecam:)
Składniki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka groszku
1 puszka fasoli czerwonej
1 jabłko
100g ryżu
1 większy ogórek konserwowy
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Ryż gotuję 12 minut w 1 litrze lekko osolonej wody- odcedzam
Fasole i groszek przekładam na sito, przelewam wodą i odkładam do odcedzenia.
Tuńczyka wyciągam i rozdrabniam, ale to już według uznania
Jabłko i ogórka obieram i kroję w drobna kostkę.
Wszystkie składniki łączę, dodaję majonez i doprawiam do smaku.
Odkładam do przegryzienia lub zajadam :)
Smacznego :)
Bardzo apetycznie wygląda ta sałatka Reniu :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńSałatka pierwsza klasa -:) Lubię tuńczyka właśnie w sosie własnym.
OdpowiedzUsuńRobiłam sałatkę z tuńczykiem milion razy, w przerozmaitych wersjach. Lubię bardzo!
OdpowiedzUsuńMusi pysznie smakować. Spróbuję kiedyś tej.
Pozdrawiam ciepło :)
Renatko pyszna sałatka :-) bardzo lubię takie smaki :-)
OdpowiedzUsuńSałatkę ryżową z tuńczykiem bardzo lubię. Był nawet taki okres, że śmiało mogłabym powiedzieć, że była to jedna z sałatek, którą jadałam na okrągło. Co prawda nigdy jeszcze nie robiłam z dodatkiem jabłka, więc cieszę się, że będzie pretekst wykonać ją ponownie;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńReniu, lubię takie sałatki. Dodatek tuńczyka zawsze sprawia, że one smakują wyjątkowo. Robiłam tez z dodatkiem kukurydzy (bo ją bardzo lubię) :)
OdpowiedzUsuńPyszna, całkiem niedawno ją robiłam ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ☺
OdpowiedzUsuńSmak rybki musi ciekawie tu pasować :D
OdpowiedzUsuńMam jeszcze puszki tuńczyka :) propozycja bardzo ciekawa
OdpowiedzUsuń