16 maja 2018

Pasta jajeczna z wędliną

Lubicie pasty?
ja bardzo i to tak na równi z sałatkami- można wykorzystać resztki zalęgające w lodówce,lub  przemycić coś nielubianego, a przy tym najczęściej wychodzi coś nowego, bo chyba nie zdarzyło mi się zrobić dwóch identycznych past
Dzisiaj padło na resztkę swojskiej, wędzonej wędliny- nie wiele jej było, dlatego dodałam jeszcze jajka i kilka innych produktów i wyszła pyszna pasta z nutą papryki i wędzonki.
Polecam.


Składniki:
3 jajka
200g wędliny wędzonej
1/2 cebuli
1/2 papryki świeżej
2-3 łyżki majonezu ( można pół na pół z jogurtem greckim)
1/2 płaskiej papryki słodkiej w proszku
czosnek suszony do smaku
sól i pieprz do smaku



Jajka gotuje na twardo, studzę i obieram.
Jajka, paprykę, wędlinę i cebulę mielę w maszynce do mięsa
Dodaję paprykę słodką i majonez- mieszam 
Doprawiam solą pieprzem, czosnkiem
Pastę wkładam do lodówki na minimum 3 godziny, żeby się schłodziła i przegryzła:).

Smacznego :)


11 komentarzy:

  1. Bardzo lubimy takie pasty i można połączyć smaki jakie się tylko chce :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja lubię pasty i to bardzo. Sama nie wiem czemu tak rzadko je robię...

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę spróbować wersji z wędliną 😆

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna pasta, idealna na śniadanie lub kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Reniu, pyszna sałatka :) Ja też nie lubię żeby jedzenie się marnowało :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszna pasta! Lubię takie do chlebka!

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie robiłam pasty jajecznej z wędliną, ale to doskonały pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Renatko ale pyszności :-) ja uwielbiam różnego rodzaju pasty na kanapki :-)

    OdpowiedzUsuń

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)