6 kwietnia 2016

Poświąteczna pasto-sałatka

Lubię takie przepisy, bo szybko się je przygotowuje i są bardzo smacznie.
Można wykorzystać pozostałości po obiedzie czy jak w tym przypadku świętowaniu.

 Żeby nie było to przepis trochę przeleżał :D


Polecam :)

Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo
150 g wędzonego filetu z kurczaka, lub wędlina o wyrazistym smaku
120 g sera żółtego
2 ogórki kiszone
2-3 łyżki majonezu
 sól i pieprz do smaku



Filet kroję w kosteczkę, tak samo ogórki i odcedzam sok.


Jajka ścieram na dużych oczkach tarki, a ser na małych.


wszystko razem mieszam, dodaje majonez i doprawiam do smaku.
Szybko, prawda?
Możemy podawać jako sałatkę lub smarujemy pieczywo jak pastą.





20 komentarzy:

  1. Nic nie może się zmarnować:) bardzo pyszna propozycja:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. smak można zmieniać- wystarczy dodać inną wędlinę:)
      ale fakt nam bardzo smakuje:)

      Usuń
  3. O i to lubię, na wszystko jest sposób :) Buziole

    OdpowiedzUsuń
  4. Renatko bardzo fajny pomysł. Muszę spróbować takiej pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na wykorzystanie resztek:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie sałatki smakują wybornie mimo, że z recyklingu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czasami mam wrażenie że te z recyklingu smakują najlepiej :)

      Usuń
  7. Sama robie różne sałatki ta jest wyśmienita.

    OdpowiedzUsuń
  8. Ooo takie sałatki bardzo lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Taki misz-masz świetnie się sprawdza i naprawdę fajne przekąski z tego mogą wyjść :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kiedyś coś tam mieszałam. Ale było to dawno. Chętnie coś takiego przygotuję. Zawsze w lodówce znajdą się produkty do takiej pasto-sałatki. Miłego weekendu Reniu :)

    OdpowiedzUsuń

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)