Google+ Followers

26 października 2013

Roladki drobiowe nadziewane porem

a właściwie nie nadziewane a zwijane.
Polecam Wam ten przepis, bo roladki smakowały:) usłyszałam nawet
Toż to jest pyszne!
od młodej, a to grymaśna bestia:)


Potrzebne będą:

Składniki dla 4 osób
1 podwójna pierś z kurczaka
2 białe części pora
4 plasterki szynki konserwowej
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy ( miałam piwną)
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
Dodatkowo
1 jajko
mąka i bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Pory pokroiłam  na kawałki około 5 cm - obgotowałam w osolonym wrzątku około 8-10 minut.
Por musi być miękki, w mięsie już nie dojdzie.
Filety z kurczaka pokroiłam wzdłuż na 4 części- delikatnie rozbiłam przez folię dość cienko.


Wymieszałam na jednolitą papkę majonez, musztardę, sól  pieprz- całość rozsmarowałam na mięsie.
Na każdym kawałku rozłożyłam szynkę i po kawałku pora.

Zwinęłam w roladkę i spięłam  spinkami do mięsa.( można użyć wykałaczek)
Roladki panierowałam kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Teraz już tylko mięso usmażyłam na bardzo małym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor.

Smacznego!!

5 komentarzy:

  1. Myślę, że ciekawy smak z tą musztardą Ci wyszedł. Muszę kiedyś spróbować. Lubię takie roladki. I na ciepło i na zimno. Pozdrawiam, Krys

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak napisała Ela kurczak lubi musztardę, spróbuj Krysiu :)
      Pozdrawiam cieplutko:)

      Usuń
  2. Kurczak lubi musztardę, ja czasem dodaję do marynaty przed pieczeniem całego.
    Renato!! Ty niedobra:( smaka robisz. Ja jutro będę robić.a z czym...to po niedzieli się dowiecie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Od razu nie dobra:) jak ja siedzę przed monitorem i się ślinię, to jest dobrze:)

      Usuń
  3. Moje lubione nadzienie, por uwielbiam w takich roladkach :-) pysznie wyglądają

    OdpowiedzUsuń

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)