5 września 2013

Pasta z surimi

Pyszna w swojej prostocie pasta do pieczywa.
Surimi to nasze najnowsze odkrycie i myślę, że jeszcze nie jeden przepis będzie na łamach mojego bloga.



Składniki:
200g paluszków surimi ( ok 1 1/2 opakowania)
pół małej cebuli
1/2 pęczku szczypiorku
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

4 paluszki surimi pokrojone w plasterki odkładam, a resztę paluszków i  cebulę mielę w maszynce do mięsa.
Całość doprawiam majonezem, pieprzem i ew solą.


Do pasty dodałam  pokrojoną zieloną cebulkę, czarnuszkę i paluszki pokrojone w plasterki.


Pastę najlepiej schłodzić minimum godzinę w lodówce.
Zamiast zielonej cebulki możemy dodać szczypiorek.



Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)