Surimi to nasze najnowsze odkrycie i myślę, że jeszcze nie jeden przepis będzie na łamach mojego bloga.
Składniki:
200g paluszków surimi ( ok 1 1/2 opakowania)
pół małej cebuli
1/2 pęczku szczypiorku
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
4 paluszki surimi pokrojone w plasterki odkładam, a resztę paluszków i cebulę mielę w maszynce do mięsa.
Całość doprawiam majonezem, pieprzem i ew solą.
Do pasty dodałam pokrojoną zieloną cebulkę, czarnuszkę i paluszki pokrojone w plasterki.
Pastę najlepiej schłodzić minimum godzinę w lodówce.
Zamiast zielonej cebulki możemy dodać szczypiorek.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)