Google+ Followers

3 sierpnia 2013

Sos chlebowo czosnkowy

Nie wyrzucamy suchego chleba, ale gdy mam go za dużo mielę go tak jak bułkę tartą i wykorzystuję w kuchni.
Do knedli szpinakowych  tutaj  robię taki sos czosnkowy z wykorzystaniem wyżej wymienionego.
Nie wygląda najpiękniej ale ważne ze jest pyszny i w/g mojej grymaśnej córci nie jest dobry......... jest pyszny!!

Składniki:
1/2 litra rosołu
100g serka topionego ( duży)
3 łyżki chleba mielonego
6 ząbków czosnku

W rosole rozpuszczam ser topiony.
Dodaję chleb i gotuję przez 5 minut.
Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę i gotuję jeszcze kilka minut.
Gaszę płomień i doprawiam pieprzem i gałką muszkatołową ew pieprzem.
Sos przecieram przez sito i gotowe.
Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)