Nie wyrzucamy suchego chleba, ale gdy mam go za dużo mielę go tak jak bułkę tartą i wykorzystuję w kuchni.
Do knedli szpinakowych tutaj robię taki sos czosnkowy z wykorzystaniem wyżej wymienionego.
Nie wygląda najpiękniej ale ważne ze jest pyszny i w/g mojej grymaśnej córci nie jest dobry......... jest pyszny!!
Składniki:
1/2 litra rosołu
100g serka topionego ( duży)
3 łyżki chleba mielonego
6 ząbków czosnku
W rosole rozpuszczam ser topiony.
Dodaję chleb i gotuję przez 5 minut.
Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę i gotuję jeszcze kilka minut.
Gaszę płomień i doprawiam pieprzem i gałką muszkatołową ew pieprzem.
Sos przecieram przez sito i gotowe.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)