Gulasz w towarzystwie warzyw nabiera zupełnie innego smaku.
Składniki:
600g łopatki wieprzowej
1 czerwona papryka
1 cebula
1 por (biała część)
100g fasolki szparagowej
1/2 litra soku pomidorowego
łyżka czubrycy czerwonej lub suszona papryka, tymianek i czosnek
3 ziela angielskie
1 liść laurowy
sól, pieprz, chili do smaku
2 łyżki oleju
ok litr wody
Mięso kroję w paseczki około 1cm x 3cm.
Obsmażę na gorącym oleju i dodaję pokrojoną w piórka cebulę.
Smażę jeszcze przez chwilę.
Podlewam sokiem pomidorowym i wodą dodaję resztę przyprawy,
Wszystko razem i duszę ok 20 minut
Paprykę kroję w paseczki, fasolkę na 3 kawałki i dodaję do mięsa.
Duszę kolejne 20 minut.
Doprawiam do smaku.
Można zagęścić sos 2 łyżkami mąki rozmieszaną w 1/4 szklanki zimnej wody.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)