Boczek nada im wyrazisty słony smak, dlatego nie solę mięsa, morela lekką kwaśność, a marynata ostrość.
Składniki:
1 pierś z kurczaka
plasterki boczku wędzonego
kilka moreli świeżych
Marynata
4 łyżki oleju
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżeczka przyprawy gyros
1 łyżka musztardy - nie jest konieczna
Składniki marynaty mieszamy i wkładamy do niej filet pokrojony na kawałki średniej wielkości.
Tak naprawdę wielkość zależy od wielkości płatów boczku w które będzie zawinięty.
Na boczku kładę kawałek fileta i ćwiartkę moreli.
Zwijam i spinam wykałaczkami.
Grillując na małym ogniu - najlepiej sprawdzić przekrawając jedną roladkę.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)