Tym razem dostałam takie chudziutkie, że się nawet nie zastanawiałam.
W końcu małej kawałek zmieliłam, a młoda sama przybiegła, bo cudnie pachniało w całym domu.
Składniki
1200g żeberek
marynata
1/2 szklanki oleju
2 łyżki czerwonej czubrycy
2 łyżki czerwonej papryki w proszku
1 łyżka suszonego czosnku
5 łyżek sosu sojowego
Żeberka pokroiłam na kawałki.
Składniki marynaty dokładnie wymieszałam, włożyłam do niej mięso.
Całość włożyłam do lodówki na 4 godziny. Najlepiej jest marynować całą noc
Obsmażyłam żeberka na gorącym oleju, podlałam 1/2 l wody, dodałam przyprawy z marynaty i dusiłam do miękkości ( szybkowar 30 minut)
Żeberka najlepiej smakują z surówką z kapusty kiszonej
Smacznego!!
Pysznie to wygląda. Ta marynata nadała tym żeberkom takiej kruchości. Dobry pomysł :)
OdpowiedzUsuńKrysiu owszem, żeberka są kruche i soczyste :)
UsuńSakowite wynalaski i wyprubuje,lubie eksperymenty
OdpowiedzUsuńJa też lubię eksperymentować i szukać nowe smaki, w przeciwieństwie do mojego M.
UsuńOtóż On uważa, że jak coś jest dobre i to Jemu smakuje to to powinnam gotować.
Tylko w tedy padłabym z głodu i nudy :)
Renatko moja Renatko...też nie lubię jak grzebią w talerzach. A przepis prima sort :)
OdpowiedzUsuńDzięki Eluniu :)
UsuńA widziałam u Ciebie śliczną szyneczkę :)
OdpowiedzUsuń