21 września 2013

Cukinia w curry

Polecam, cukinia w innym ale smacznym wydaniu



Składniki
1 1/2 kg młodej cukinii
1 cebula
seler naciowy
gorczyca

Zalewa:
litr wody
3/4 szklanki octu 10%
6 łyżek cukru
1łyżka soli
2 płaskie łyżki cuury

Cukinię umyć i podzielić na kawałki odpowiadające wysokości słoików
Ja dzielę na pół, a potem wzdłuż na ćwiartki.
Mocno upychamy w słojach, a pomiędzy wkładamy plasterki cebuli i po jednej łodydze natki selera wraz z liśćmi
Wsypujemy gorczycę.
Składniki zalewy zagotowujemy.
Gorącą zalewę zalewamy cukinię, zamykamy słoje.
Pasteryzujemy 8 minut.
Wyjmujemy i odwracamy zakrętko do dołu.
Zostawiamy do ostygnięcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)