25 sierpnia 2013

Roladki schabowe z śliwkami serem camembert

 Jeżeli lubicie połączone smaki owoców, mięsa i serów to roladki powinny Wam posmakować



4 kotlety wieprzowe
kilka śliwek węgierek
1 ser typu camembert
cebula
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
musztarda ,
sól,
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka

Kotlety rozbjam przez folię dość cienko, a każdy kawałek solę, posypuje pieprzem i smaruję musztardą,
Na środek daję po kawału sera i 2-3 połówki śliwek.



Zwijam i dokładnie spinamy wykałaczkami
Obtoczone w mące roladki obsmażam ze wszystkich stron  na gorącym oleju.
Pokrojoną w kosteczkę cebulę przekładam do mięsa.
Dodaję przyprawy i podlewam wodą lub wywarem.
Duszę do miękkości ok 40 minut na bardzo małym ogniu lun 15 minut w szybkowarze.
Wyciągamy szpilki , a sos przecieram przez sito.
Jeżeli lubicie do sosu możemy dodać kilka śliwek lub łyżkę powideł

Smacznego!!

2 komentarze:

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)