Sałatka do mięsa z grilla i nie tylko
Składniki:
1/2 główki sałaty lodowej
1/2 ogórka szklarniowego lub 2 gruntowe
5-6 rzodkiewek
zielona cebulka
łyżka prażonej cebuli
Sos do sałatki
3 łyżki oleju
1 łyżka wody
1 łyżeczka octu lub soku z cytryny
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżeczka zielonej czubrycy.
Składniki sosu mieszamy.
Sałatkę lodową ( może być kapusta pekińska) kroję w grubsze paski
Rzodkiewkę i ogórka w/g uznania- można zetrzeć na dużych oczkach tarki do warzyw lub pokroić w plasterki.
Dodaję zieloną cebulkę, sos i mieszam.
Na samą górę wysypuję prażoną cebulę- nie jest konieczna, my lubimy jak chrupie.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)