Zupki chińskie mają chyba tyle samo przeciwników jak i zwolenników.
Ja jeżeli już je robię to jako sałatkę i dość rzadko gości na naszym stole- wiadomo w sosach sama chemia- ale to nie zmienia faktu ze znika momentalnie, jest pyszna i bardzo szybka do przygotowania.
Składniki:
3 opakowania zupek chińskich
4 kawałki papryki konserwowej
4 ogórki konserwowe
cebula lub por
4 łyżki majonezu
płaska łyżeczka suszonego czosnku
pieprz świeżo mielony
Makaron z zupek można pokruszyć na mniejsze kawałki, dodać przyprawy z opanowania, zalać szklanką wrzątku, wymieszać i pozostawić do wystygnięcia.
Paprykę, ogórki, cebulę kroimy w kostkę.
Jeżeli używamy pora to tylko białą część kroimy w półplasterki.
Przekładamy do makarony.
Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku.
Do sałatki można dodać kukurydzę
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)