18 lipca 2013

Karczek w musztardzie

Szybsza wersja mięsa na obiad.


Karczek w musztardzie

Składniki
- Karczek w plastrach ( miałam 3 plastry po 200g każdy)
- cebula
- 2 łyżki czubrycy czerwonej lub papryka czerwona, tymianek, chili
 - łyżeczka kminku
- 2 łyżki oleju
- musztarda min 4 łyżki
Każdy kawałek mięsa myję, osuszam i rozbijam tak jak na kotlety.
Smaruję musztardą i obtaczam w mące.
Smażę na gorącym oleju.
Przekładam do szybkowaru i na pozostałym oleju przesmażam cebulkę pokrojoną w kostkę.
Dodaję do mięsa razem z przyprawami i musztardą - podlewam wodą- ok 1/2 litra.
Duszę do miękkości.
W szybkowarze dusi się ok 15-18 min. 
Najlepiej dodać swoją ulubioną musztardę
Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)