Google+ Followers

25 listopada 2013

Pasta z awokado i surimi

z dodatkiem rzodkiewki.
Prosta, raptem 3 składniki podstawowe, ale przepyszna.
Na górę jeszcze tylko kiełki rzodkiewki ( jak zrobić domowe napisałam tutaj ) i szklanka soku koniecznie jabłko- mięta z Tymbarku i mamy pyszne, zdrowe śniadanie.

Składniki:
1 awokado
1 paczuszka paluszków surimi
1 pęczek rzodkiewki
kiełki do posypania
1 łyżka majonezu ( nie koniecznie)
sól i pieprz do smaku

Surimi rozmrażam, ściągam folię  i mielę razem z rzodkiewką w maszynce do mięsa.
Dodaję miąższ z awokado, doprawiam solą i pieprzem do smaku
Jeżeli pastę mam za gęstą dodaję łyżkę majonezu
Pysznie smakuje z świeży pieczywem i szklanką soku Tymbark

Smacznego:)

13 komentarzy:

  1. Nie przepadam za awokado, ale w takiej paście bym zjadła. Fajnie padana na kanapce , pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Madziu ja awokado daję bardziej dla jego właściwości poślizgowych, zamiast masła:)

      Usuń
  2. Ja również nie przepadam za avokado. Ale pastę zjadłabym bez zawahania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Avokado używałam do sałatek. Widzę, że i świetną pastę do chleba można wyczarować :) Pomysł do wykorzystania :) Pozdrawiam, Krys

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Awokado jest lepszym i zdrowszym zamiennikiem masła- w pastach jest idealny:)

      Usuń
  4. Połączenie ciekawe a nawet intrygujące. Lubię owocki z nietypowymi dodatkami tak samo jak Ty Reniu:) buziole

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Eluniu zauważyłam, że mamy podobne smaczki:)

      Usuń
  5. Avokado to używam zamiast masła, a surimi wchodzi mi tylko w cieście naleśnikowym, w żadnej innej postaci jest dla mnie nie jadalne :) pozdrawiam J.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Joasiu surimi to moje odkrycie roku i wchodzi nam baaaaaardzo i to pod każdą postacią :)

      Usuń
  6. o widzisz :) muszę spróbować takiego połączenia z awokado :) brzmi pysznie!

    OdpowiedzUsuń

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)