13 września 2017

Pasta z łososiem

Moja Mała bardzo lubi wszelkie pasty i sałatki, a że czas szkolny sie rozpoczął to i przepisów będzie więcej.
U nas wszyscy bardzo lubią łososia, ale że cena nie jest najniższa to łączę go z innymi produktami.
Tym razem padło na jajka.


Polecam:)

2 jajka
150 g  łososia wędzonego
 2 łyżki majonezu
3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 małe ogórki  konserwowe



Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i razem z łososiem i  mielę w maszynce ( można zblendować.)
Dodaję majonez, posiekany szczypiorek i ogórek starty na małych oczkach lub zmielony razem z resztą
Całość doprawiam pieprzem i ew solą, choć ja już tego unikam.

I tyle :)
Pastę warto zrobić dwie godziny przed podaniem
Smacznego




14 komentarzy:

  1. Uwielbiam domowe pasty :-) Na pewno spórbuję :-)

    http://garnekpomyslow.blogspot.com/2017/03/sniadania-w-pracy-tunczykowa-kanapka.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy się z nią nie spotkałam.
    Bardzo pyszniutko wygląda. Naprawdę jestem fanką takich past.
    Po prostu rewelacja!
    Pozdrawiam cieplutko :)


    OdpowiedzUsuń
  3. Na taką pastę to ja jestem chętna :) Pysznie się zapowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z ogóreczkami to już w ogóle pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Reniu tą pastą przypomniałaś mi o tym, jak ja dawno nie jadłam past rybnych. Twoja propozycja pysznie się prezentuje -:)

    OdpowiedzUsuń
  6. To coś dla mojego męża. :) Córka uznaje tylko pastę jajeczną i paprykową. Kiedyś robiłam też pastę daktylową ale od jakiegoś czasu nie chce jej jeść. I nieraz mam dylemat co jej dać do szkoły (ileż można jeść wędliny i pasztety).
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. u mnie w domu również wszyscy uwielbiamy wszelakie pasty! łosoś i jajka-super połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Renatko, ale pycha pasta. Uwielbiam łososia więc z chęcią taką zrobię :-) pozdrawiam cieplutko :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajny przepis. Może skorzystam, bo moja córka bardzo lubi łososia. A ciekawych past nigdy za wiele.
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. dajesz wedzonego łososnia czy świeżego zrobionego np. na parze bądź w piekarniku ?

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię pasty z rybą. Wczoraj zrobiłam z makrelą. Uwielbiam takie smarowidełka do pieczywa. A łosoś to moja ulubiona ryba. Taka pasta pewnie by mi zasmakowała. Serdecznie Cię pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pomysł niezmiernie mi się podoba! Wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Reniu, ja nie wątpię że jest pysznie, ale ja podziękuję :) Buziole

    OdpowiedzUsuń

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)