30 września 2013

Schrzaniona marchewka

Sezon jesiennych przeziębień się zaczął dlatego u mnie coraz częściej do potraw dodawane jest chrzan.
Schrzanioną marchewką nazwał ją mój M i tak już zostało :)



Składniki:
3 większe marchewki
1 duże jabłko
2 łyżeczki chrzanu
2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu
sól, cukier do smaku

Jabłko i marchewki obieram i ścieram na tarce z małymi otworami.
Dodaję chrzan i dokładnie mieszam.
Doprawiam do smaku solą i cukrem.
Na koniec dodaję śmietanę lub jogurt.
Surówka najsmaczniejsza jest po minimum godzinnym leżakowaniu w lodówce.
Smacznego i duża zdrówka życzę !!

4 komentarze:

  1. Schrzaniona i jaka dobra i zdrowa :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj myszko:) zapraszam do zabawy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tą surówkę,też z głównie jadam ją w zimie i na jesieni,jest rewelacyjna,intensywna w smaku, smakowicie się u Ciebie prezentuje, pozdrawiam ciepło. (nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)