Mój rożni się od oryginału bardzo, też nie mam dostępu do dużego wyboru ryb i oleju palmowego, ale danie bardzo zasmakowała mojej rodzince, dlatego polecam może i Wam spasuje, bo to smakowity sposób na piątkową ( i nie tylko) rybkę
Ja wykorzystałam mintaja, ale nadaje sie każda ryba morska.
Ryby mrożone to trzeba odmrozić i odsączyć z wody
Składniki:
600g ryby ( świeżej lub rozmrożonej)
1/2 opakowania zupy cebulowej "Hortex"
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3 pomidory
1 szklanka wywaru warzywnego lub wody
1 szklanka mleczka kokosowego
3 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 plaska łyżeczka ostrej papryki
2 łyżki natki pietruszki lub kolendry
Filety lekko solę i oprószam pieprzem, kroję na kawałki ( takie na jeden kęs) i obtaczam mąką.
Paprykę kroję na plasterki, pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucam składniki zupy cebulowej, podsmażam mieszając, aż sie rozmrożą.
Dodaje paprykę i czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki, smażę razem przez chwilkę.
Jak papryka zaczyna mięknąć dodaje przyprawy, całość podlewam wywarem i mleczkiem kokosowym.
Duszę przez około 3 minuty.
Do warzyw dodaje pomidory i teraz doprawiam do smaku.
Gdy już będzie nam smakować dodaje ryby i od tej chwili już nie mieszam mocno, bo kawałki sie porozpadają.
Duszę do miękkości ryby.
Ten gulasz smakuje najlepiej z ryżem, choć mój M woli z makaronem lub ziemniakami :)
nie robiłam ale, ryby uwielbiam!
OdpowiedzUsuńTo polecam- fajna odmiana dla rybki panierowanej :)
UsuńBardzo chętnie bym spróbowała, bo ryb w wersji gulaszu nie jadłam nigdy ;)
OdpowiedzUsuńto koniecznie spróbuj:)
Usuńnam bardzo smakuję :)
Apetycznie i kolorowo Reniu po Twojemu ::) U mnie też dziś bez mięsa tak bardzo tradycyjnie . Miłego wieczoru :***
OdpowiedzUsuńDziękuje Eluś :)
UsuńTobie również życzę spokojnego wieczoru:)
Kolorowo i pysznie;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziękuję i również pozdrawiam:)
UsuńDogadzasz Reniu swojej rodzinie. Jak smacznie. Chętnie wprosiłabym się do Ciebie te ten rybny gulasz :)
OdpowiedzUsuńKrysiu Oni już są tak rozpuszczeni, że tego nie zauważają:)
Usuńkiedyś będziemy sie chyba umówić.
Buziaki:)
Ciekawa propozycja! :)
OdpowiedzUsuńdzięki:)
UsuńTyle kolorów na talerzu, że nic tylko się zachwycać i jeść :D
OdpowiedzUsuńz akcentem na jeść :D
UsuńBardzo interesujące i z pewnością smaczne danie! :)
OdpowiedzUsuńnam bardzo smakowało:)
UsuńNigdy nue jadlam zupy rybnej...
OdpowiedzUsuńAniu to nie jest zupa...chociaż jakby sie tak uprzeć to czemu nie:D
Usuńfajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńdzieki:)
UsuńŚwietny pomysł na bezmięsny obiad :) Bardzo apetyczna propozycja! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńrybkę lubię, ale czasami mam ochotę na coś innego:)
Fajny pomysł na postny obiad :) Wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
dziękuję i polecam:)
UsuńBardzo ciekawe danie :-)
OdpowiedzUsuńDzieki Marzenko)
Usuńsuper pomysł na gulasz, z ryby jeszcze nie widziała, ale prezentuje sie smacznie :)
OdpowiedzUsuńi nam bardzo smakował:)
Usuńsyty, rozgrzewający, taki jak powinien być
OdpowiedzUsuńi szybki :)
Usuńteż tak lubię:)
bardzo fajnie podane! Szczerze mówiąc nie słyszałam wcześniej o tym daniu, ale.. dla mnie bomba!
OdpowiedzUsuńto ja polecam, nam bardzo smakuje :)
UsuńTe papryczki mnie ujęły. Gulasz samo zdrowie aż chce się jeść.
OdpowiedzUsuńMadziu masz rację, ten gulasz można jeść bardzo często :)
UsuńPyszne, kolorowe!! Lubię takie dania!
OdpowiedzUsuńAle ma cudne kolory :)
OdpowiedzUsuń