Bardzo smakują mojej rodzince i już pytają kiedy zrobię następną porcję.
Skrzydełka przygotowuje się szybko, ale długo - muszą leżakować w marynacie kilka godzin, a najlepiej całą noc.
1 kg skrzydełek
marynata jogurtowa
2 łyżeczki ( kopiate) przecieru pomidorowego "Pudliszki"
100g jogurtu gęstego
1 łyżka przyprawy "suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
1 płaska łyżeczka papryki ostrej w proszku
1 kopiata łyżeczka soli
Dodatkowo
Opakowanie płatków kukurydzianych
olej do smażenia
Przykrywam i wkładam do lodówki na całą noc.
Płatki kukurydziane rozdrabniam wałkiem lub miksuje blenderem.
Większość marynaty została wchłonięta przez mięso, resztę pozostawiam i panieruje w płatkach.
Bardzo mocno uciskam.
Najlepiej odstawić na godzinę do lodówki- przez ten czas chrupki przykleją się do mięsa i marynaty.
Każdy kawałek smażę na gorącym oleju, ale nie na dużym ogniu, uważam żeby się nie przypaliły.
Najlepiej smakują z sałatką z pomidorów i ogórków.
Smacznego:)
smaczne robię podobne :)
OdpowiedzUsuńPyszne prawda:)
UsuńDokładnie taki lubię :) pysznie !
OdpowiedzUsuńMy też:)
UsuńO proszę i Renia sobie poszła na biwak, zabrała skrzydełka a nam pozostał smak. :( :))
OdpowiedzUsuńzostały tylko kosteczki:)
UsuńPycha ,mój mąż uwielbia skrzydełka.
OdpowiedzUsuńto tak jak ja:)
UsuńWidzę, ze biwak był pyszny :)))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMniam :) Też by mi smakowały!
OdpowiedzUsuńUwielbiam skrzydełka w każdej postaci, zwykle marynuję je w jogurcie z ziołami, następnym razem dodam przecieru pomidorowego i płatków kukurydzianych :)
OdpowiedzUsuńz ziołami też są pyszne:)
UsuńPięknie wyglądają i pysznie.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMiłego dnia Agatko:)
UsuńGenialne skrzydełka, aż mi ślinka cieknie. Na pewno były przepyszne:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!:))
dzięki, nam smakowały:)
UsuńWyglądają obłędnie, aż mi w brzuchu zaburczało.
OdpowiedzUsuńdzięki:) do tego straszna zaraza- można je jeść bez konca:)
UsuńBardzo fajna marynata, suszone pomidory z czosnkiem też bardzo łubie ta przyprawę.Skrzydełka na piknik idealne
OdpowiedzUsuńta przyprawa jest świetna:)
UsuńMniam, smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl