1 listopada 2013

Filety z kurczaka na szybko czyli cycki w cebuli ;)

Witam wszystkich bardzo serdecznie:)
Kochani, czasami jest tak, że nie mamy czasu czy ochoty na przygotowanie obiadu.
Nie wiem, czy ten przepis "chodzi" po necie.
Jeżeli tak, to nie wiem pod jak jaką nazwą- ja mam ten przepis od kilkunastu już lat i polecam wszystkim
Filet jest soczysty i dobrze przyprawiony, chodź potrzeba nam niewiele


 Składniki na 4 porcje
1 podwójny filet z kurczaka
1 zupa cebulowa w proszku
gęsta śmietana ( 4 łyżki)
kilka plastrów ulubionego sera żółtego.

Umyty i osuszony filet  rozcinam na dwie pojedyncze części i obie połówki jeszcze wzdłuż  na pół.
Każdy kawałek obtaczam w zupie cebulowej w  proszku.

Smażę z jednej strony na małym ogniu do lekkiego zrumienienia.
Obracam na drugą stronę- nakładam po łyżce śmietany, a na górę układam ser.


Dosmażam (najlepiej pod przykryciem) przez kilka minut, aż mięso się przyrumieni a ser roztopi.
Mimo zrobionych kilkunastu zdjęć, nie udało mi się zrobić nic lepszego:(

Smacznego!!

8 komentarzy:

  1. Ja w cebuli to poproszę :) ! Zapewne rozpływa się w ustach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę częstuj się:) Tak są pysznie soczyste i rozpływają się:)

      Usuń
  2. Nie znałam takiego przepisu. Ale fajnie, że można szybko i smacznie przygotować coś nowego. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu wypróbuj, bo przepis jest bardzo dobry.
      Zapomniałam dodać, że w ten sam sposób można przygotować też pierś z indyka.
      Pozdrawiam cieplutko:)

      Usuń
  3. smaczne mięsko, słyszałam o tym przepisie ale nigdy nie robiłam, muszę to nadrobić!

    OdpowiedzUsuń
  4. Czasem daję też te zupki z grzybami lub kubki z grzankami.
    Doskonale też się sprawdza jako zalewa przy zapiekanych naleśnikach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z grzankami jeszcze nie robiłam, ale zupki grzybowe wypróbowałam:)

      Usuń

witaj, będzie mi bardzo miło gdy zostawisz ślad po sobie:)