Witam wszystkich bardzo serdecznie:)
Kochani, czasami jest tak, że nie mamy czasu czy ochoty na przygotowanie obiadu.
Nie wiem, czy ten przepis "chodzi" po necie.
Jeżeli tak, to nie wiem pod jak jaką nazwą- ja mam ten przepis od kilkunastu już lat i polecam wszystkim
Filet jest soczysty i dobrze przyprawiony, chodź potrzeba nam niewiele
Składniki na 4 porcje
1 podwójny filet z kurczaka
1 zupa cebulowa w proszku
gęsta śmietana ( 4 łyżki)
kilka plastrów ulubionego sera żółtego.
Umyty i osuszony filet rozcinam na dwie pojedyncze części i obie połówki jeszcze wzdłuż na pół.
Każdy kawałek obtaczam w zupie cebulowej w proszku.
Smażę z jednej strony na małym ogniu do lekkiego zrumienienia.
Obracam na drugą stronę- nakładam po łyżce śmietany, a na górę układam ser.
Dosmażam (najlepiej pod przykryciem) przez kilka minut, aż mięso się przyrumieni a ser roztopi.
Mimo zrobionych kilkunastu zdjęć, nie udało mi się zrobić nic lepszego:(
Smacznego!!
Ja w cebuli to poproszę :) ! Zapewne rozpływa się w ustach :)
OdpowiedzUsuńProszę częstuj się:) Tak są pysznie soczyste i rozpływają się:)
UsuńNie znałam takiego przepisu. Ale fajnie, że można szybko i smacznie przygotować coś nowego. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńKrysiu wypróbuj, bo przepis jest bardzo dobry.
UsuńZapomniałam dodać, że w ten sam sposób można przygotować też pierś z indyka.
Pozdrawiam cieplutko:)
smaczne mięsko, słyszałam o tym przepisie ale nigdy nie robiłam, muszę to nadrobić!
OdpowiedzUsuńWypróbuj koniecznie, nam bardzo smakuje:)
UsuńCzasem daję też te zupki z grzybami lub kubki z grzankami.
OdpowiedzUsuńDoskonale też się sprawdza jako zalewa przy zapiekanych naleśnikach.
Z grzankami jeszcze nie robiłam, ale zupki grzybowe wypróbowałam:)
Usuń