Poza tym wiemy dokładnie co jemy:)
Robiłam już z zieloną cebulką i z rzodkiewką ( każda osobno i równocześnie) ale żadna nie dotrwała do zdjęć, tak szybko znikają:D
Przepis banalnie prosty i temu kto go wymyślił należą się słowa podziękowania i uznania.
Składniki:
2 duże jogurty typu greckie- u mnie każdy po 440g
szczypiorek - u mnie pęczek, ale to zależy kto co lubi
pół łyżeczki soli - u mnie morskiej
pół łyżeczki czosnku suszonego
dodatkowo
gaza
Jogurty przekładam do miski, dodaje posiekany szczypiorek i przyprawy.
Dokładnie mieszam.
Podwójnie złożoną gazę układam na durszlaku lub dużym sitku i przekładam na nią przygotowany jogurt.
Chwytam za rogi i związuje tobołek.
Teraz trzeba już tylko znaleźć miejsce gdzie serek będzie mógł swobodnie i spokojnie wisieć przez 24 godziny i już jest gotowy:)
Można przełożyć do pojemniczka i schłodzić lub od razu zajadać, jest rewelacyjny z ogórkami kanapkowymi i pomidorem prosto z krzaczka, mniam :D
Całkiem smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńnam bardzo smakuję i polecam:)
UsuńŚwietne! :)
OdpowiedzUsuńdzięki:)
UsuńFajny pomysł, może kiedyś wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńpolecam, bo warto:)
UsuńOoo jaki fajny pomysł :) Kiedyś wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMadziu koniecznie przygotuj :)
UsuńO widzę Reniu że użyłaś swoje ogóreczki w paseczki :) Buziole
OdpowiedzUsuńEluniu już dwie z pięciu porcje zjedzone ciekawe do kiedy wystarczą:)
UsuńRobiłam ten serek już wiele razy z różnymi dodatkami, jest pyszny :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko ja też i zawsze znika bardzo szybko:)
UsuńJest pyszny potwierdzam, ja robiłam z ziołami, a wpis czeka w kolejce :)
OdpowiedzUsuńmój też trochę czekał, bo przetwory miały pierwszeństwo :)
UsuńZgadzam się z Tobą Reniu, ten serek jest pyszny. Robiłam podobnie z innymi dodatkami. Rewelacja :)
OdpowiedzUsuńKrysiu tak samo uważamy- serek jest rewelacyjny
UsuńMiałam go zrobić, ale jakoś wyleciało mi to z głowy, muszę to nadrobić ;)
OdpowiedzUsuńkoniecznie spróbuj, jest pyszny:)
UsuńZagości i na moim stole,super pomysł:)
OdpowiedzUsuńpomysł nie mój, ale dziękuje i polecam:)
UsuńReni zrobiłam wczoraj,dziś już możemy go jeść,dałam dodatkie takie,jakie lubimy,serek jest super,ma lekką konsystencję,pyszny:)
Usuńu mnie jest cały czas, zmieniam tylko dodatki :)
UsuńZrobił na mnie wrażenie, że w taki prosty sposób można go samemu zrobić.
OdpowiedzUsuńWiolu ja też byłam zaskoczona, teraz robię go ciągle, zmieniaj ac tylko dodatki :)
UsuńJest genialny! Robimy bardzo często :P
OdpowiedzUsuńpotwierdzam:D
UsuńKochana znowu smakowitości! podrzuciłam od razu gotowego linka z Twoimi ogórkami kanapkowymi... nie lada mega super sposób na ogórki i nie tylko :)
OdpowiedzUsuńw wolnej chwili zapraszam do mnie
pozdrawiam aga :D
Agnieszko staram sie jak mogę, tym bardziej, że my też lubimy dobrze zjeść:D
Usuńpozdrawiam serdecznie:)
Kto by pomyślał, że w domowych warunkach i tak prosto można takie pyszne cudo wykonać.
OdpowiedzUsuńa jakby tak na slodko go zrobic? np z cynamonem i erytrytolem ? hm...
OdpowiedzUsuńnie mam pojęcia, nigdy nie próbowałam,ale u mnie raczej na słodko nie lubią:)
Usuńale proponuje wypróbować przepis i koniecznie dać znać czy i jak smakował :D