z dodatkiem rzodkiewki.
Prosta, raptem 3 składniki podstawowe, ale przepyszna.
Na górę jeszcze tylko kiełki rzodkiewki ( jak zrobić domowe napisałam tutaj ) i szklanka soku koniecznie jabłko- mięta z Tymbarku i mamy pyszne, zdrowe śniadanie.
Składniki:
1 awokado
1 paczuszka paluszków surimi
1 pęczek rzodkiewki
kiełki do posypania
1 łyżka majonezu ( nie koniecznie)
sól i pieprz do smaku
Surimi rozmrażam, ściągam folię i mielę razem z rzodkiewką w maszynce do mięsa.
Dodaję miąższ z awokado, doprawiam solą i pieprzem do smaku
Jeżeli pastę mam za gęstą dodaję łyżkę majonezu
Pysznie smakuje z świeży pieczywem i szklanką soku Tymbark
Smacznego:)
ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńi bardzo smaczne:)
UsuńNie przepadam za awokado, ale w takiej paście bym zjadła. Fajnie padana na kanapce , pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńMadziu ja awokado daję bardziej dla jego właściwości poślizgowych, zamiast masła:)
UsuńJa również nie przepadam za avokado. Ale pastę zjadłabym bez zawahania :)
OdpowiedzUsuńKam polecam:)
UsuńAvokado używałam do sałatek. Widzę, że i świetną pastę do chleba można wyczarować :) Pomysł do wykorzystania :) Pozdrawiam, Krys
OdpowiedzUsuńAwokado jest lepszym i zdrowszym zamiennikiem masła- w pastach jest idealny:)
UsuńPołączenie ciekawe a nawet intrygujące. Lubię owocki z nietypowymi dodatkami tak samo jak Ty Reniu:) buziole
OdpowiedzUsuńEluniu zauważyłam, że mamy podobne smaczki:)
UsuńAvokado to używam zamiast masła, a surimi wchodzi mi tylko w cieście naleśnikowym, w żadnej innej postaci jest dla mnie nie jadalne :) pozdrawiam J.
OdpowiedzUsuńJoasiu surimi to moje odkrycie roku i wchodzi nam baaaaaardzo i to pod każdą postacią :)
Usuńo widzisz :) muszę spróbować takiego połączenia z awokado :) brzmi pysznie!
OdpowiedzUsuń