Lubicie pasty?
ja bardzo i to tak na równi z sałatkami- można wykorzystać resztki zalęgające w lodówce,lub przemycić coś nielubianego, a przy tym najczęściej wychodzi coś nowego, bo chyba nie zdarzyło mi się zrobić dwóch identycznych past
Dzisiaj padło na resztkę swojskiej, wędzonej wędliny- nie wiele jej było, dlatego dodałam jeszcze jajka i kilka innych produktów i wyszła pyszna pasta z nutą papryki i wędzonki.
Polecam.
Składniki:
3 jajka
200g wędliny wędzonej
1/2 cebuli
1/2 papryki świeżej
2-3 łyżki majonezu ( można pół na pół z jogurtem greckim)
1/2 płaskiej papryki słodkiej w proszku
czosnek suszony do smaku
sól i pieprz do smaku
Jajka gotuje na twardo, studzę i obieram.
Jajka, paprykę, wędlinę i cebulę mielę w maszynce do mięsa
Dodaję paprykę słodką i majonez- mieszam
Doprawiam solą pieprzem, czosnkiem
Pastę wkładam do lodówki na minimum 3 godziny, żeby się schłodziła i przegryzła:).
Smacznego :)
Bardzo lubimy takie pasty i można połączyć smaki jakie się tylko chce :)
OdpowiedzUsuńŚwietna pasta :-)
OdpowiedzUsuńJa lubię pasty i to bardzo. Sama nie wiem czemu tak rzadko je robię...
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować wersji z wędliną 😆
OdpowiedzUsuńsmakowita
OdpowiedzUsuńFajna pasta, idealna na śniadanie lub kolację :)
OdpowiedzUsuńReniu, pyszna sałatka :) Ja też nie lubię żeby jedzenie się marnowało :)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta! Lubię takie do chlebka!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tego typu pasty :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam pasty jajecznej z wędliną, ale to doskonały pomysł :)
OdpowiedzUsuńRenatko ale pyszności :-) ja uwielbiam różnego rodzaju pasty na kanapki :-)
OdpowiedzUsuń