U nas wszyscy bardzo lubią łososia, ale że cena nie jest najniższa to łączę go z innymi produktami.
Tym razem padło na jajka.
Polecam:)
2 jajka
150 g łososia wędzonego
2 łyżki majonezu
3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 małe ogórki konserwowe
Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i razem z łososiem i mielę w maszynce ( można zblendować.)
Dodaję majonez, posiekany szczypiorek i ogórek starty na małych oczkach lub zmielony razem z resztą
Całość doprawiam pieprzem i ew solą, choć ja już tego unikam.
I tyle :)
Pastę warto zrobić dwie godziny przed podaniem
Smacznego
Uwielbiam domowe pasty :-) Na pewno spórbuję :-)
OdpowiedzUsuńhttp://garnekpomyslow.blogspot.com/2017/03/sniadania-w-pracy-tunczykowa-kanapka.html
Nigdy się z nią nie spotkałam.
OdpowiedzUsuńBardzo pyszniutko wygląda. Naprawdę jestem fanką takich past.
Po prostu rewelacja!
Pozdrawiam cieplutko :)
Na taką pastę to ja jestem chętna :) Pysznie się zapowiada :)
OdpowiedzUsuńZ ogóreczkami to już w ogóle pycha :D
OdpowiedzUsuńReniu tą pastą przypomniałaś mi o tym, jak ja dawno nie jadłam past rybnych. Twoja propozycja pysznie się prezentuje -:)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mojego męża. :) Córka uznaje tylko pastę jajeczną i paprykową. Kiedyś robiłam też pastę daktylową ale od jakiegoś czasu nie chce jej jeść. I nieraz mam dylemat co jej dać do szkoły (ileż można jeść wędliny i pasztety).
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
u mnie w domu również wszyscy uwielbiamy wszelakie pasty! łosoś i jajka-super połączenie:)
OdpowiedzUsuńRenatko, ale pycha pasta. Uwielbiam łososia więc z chęcią taką zrobię :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńFajny przepis. Może skorzystam, bo moja córka bardzo lubi łososia. A ciekawych past nigdy za wiele.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
dajesz wedzonego łososnia czy świeżego zrobionego np. na parze bądź w piekarniku ?
OdpowiedzUsuńwędzonego :)
UsuńBardzo lubię pasty z rybą. Wczoraj zrobiłam z makrelą. Uwielbiam takie smarowidełka do pieczywa. A łosoś to moja ulubiona ryba. Taka pasta pewnie by mi zasmakowała. Serdecznie Cię pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPomysł niezmiernie mi się podoba! Wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńReniu, ja nie wątpię że jest pysznie, ale ja podziękuję :) Buziole
OdpowiedzUsuń